30/6-10 08.30
MAtschema
Dag 1:
Frukost: Äggröra, bacon
Lunch: Halv grillad kyckling, featoströra (fetaost, gräddfil, philadelfia, salt, peppar), kokt broccoli med smör och salt
Middag: Lamkotletter, blomkålpuré med parmesan (koka blomkål i buljong, mosa och rör i smör och grädde, salt, peppar och parmesanost)
Dag 2:
Frukost: Tonfiskröra med lök, ägg, mayo, creme fraiche , avokado
1 burk tonfisk
2 msk fet creme fraiche
1 msk fet majonnäs
Lunch: Stekt lövbiff, äggula, pepparot, keso, avokado
Middag: Grilladde laxkotletter alt hel lax, brysselkål, sås:
Riv skalet på en lime, blanda ner creme fraiche och pressa sen ner limen i såsen
Dag 3:
Frukost: Kokta ägg (löskokta) (2 st fincrisp med smör om man behöver)
Lunch: Sallad med baconkuber, ost och grillad kyckling, dressing: mayo, senap, gräddfil
Middag: Oxfilé med bea och sallad
Dag 4:
Frukost: Omelett med mycket ost, och skinka
Lunch: Gravad lax, kokt broccoli och röra:
gräddfil, chevre, kryddor
Zucchini- och auberginegratäng
Ingredienser
3 st zucchini eller squash
2 st aubergine
4 msk olivolja
3 dl tomatsås
2 dl riven ost
salt och peppar
50 g smör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Skiva auberginen i cm-tjocka skivor. Skiva även zucchinin i cm-tjocka skivor, ringla olivolja över.
2. Hetta upp en teflonpanna och stek zucchiniskivorna, lägg åt sidan. Stek även aubergineskivorna, salta och peppra.
3. Varva i en ugnsfast form zucchini, tomatsås, ost, aubergine, tomatsås, riven ost o s v. Avsluta med riven ost på toppen. Lägg smöret i klickar överst och sätt i ugnen i 20 minuter.
Dag 5:
Frukost: Grekisk yogurt, hallon, blåbär, solrosfrön, pumpafrön, linfrön
Lunch: Räkröra med pepparrot i avocado
2 avocado
Vira in avocadorna i tidningspapper och låt ligga en dag eller två om du köpt riktigt hårda. Så blir de snabbt mjuka.
2 hårdkokta ägg
250 g skalade räkor
1 dl crème fraiche
½ dl majonäs
1 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad gräslök
1 krm svartpeppar
Hacka ägg och räkor, spara några räkor för dekoration, blanda med majonäs och CF. Rör i pepparrot och gräslök. Smaka av med svartpeppar.
Middag: Skaldjur, skagen, avokado, aioli:
4 dl gräddfil, 4 msk mayo, 4 vitlöksklyftor, 2 msk torkad persilja, 1 msk torkad basilika, 1 tsk salt. Pressa vitlöken, blanda alla ingredienser.
Dag 6:
Frukost: Grekisk yogurt, hallon och/eller blåbär, solrosfrön, pumpafrön, linfrön
Lunch: Omelette med ost, skinka, champinjoner
Middag: Fiskgratäng:
Torsk, broccoli, squash, soltorkade tomater, matlagningsgrädde, parmesan och riven mozarella.
Dag 7:
Frukost: Avokadomos
1 väl mogen avokado 2dl turkisk yoghurt 4-5 valnötter
Lunch: Cesarsallad med kyckling, bacon, mycket parmesan
Dressing:
· 1 ägg
· 1 msk vitvinsvinäger
· 1 dl olivolja
· 1 krm salt
· eller 1 dl majonnäs eller grekisk yoghurt
· 3 sardeller (valfritt)
· 1 tsk dijonsenap
· 0,5 klyfta vitlök
· 4 msk finriven parmesan
· Salt, vitpeppar och lite citronsaft
Middag: Oxfilé med bea och sallad
Mellanmål:
Makrill i tomatsås, Babybel, Torkat kött
Fest:
Nötter, ölkorv, jordgubbar, grönsaksdipp
Tog det här matschemat från Katrin Zytomierskas blogg, Hon är faktiskt riktigt rolig och jag uppskattar hennes blogg, hon är väll typ den ända vettiga kända bloggaren=P
Nu ska jag komma i form inför Frankrike, och ja jag är medveten om att det är lite sen med tanke på att jag åker om fem dagar, men ska ta med mig det här ner och så ska jag och Änkan leva nyttigt =) Sen drar mitt projekt igång, ska bli roligt=) I kväll blir det gym, ska träna med en av de nya tränarna i kväll eftersom Liv har så mycket att göra nu inför VM och EM senare i år, men den nya tjejen(Hanna) verkar bra och hon och Liv har liknande träningssätt så det blir nääce=)
Men Änkan får se upp, fan vad jag ska köra med henne i France=) Hon ska få ångra att hon bad mig om en nyttig semester=D